• Mors_Dag_Logo.png

  När är Mors Dag 2022?

  Mors Dag 2022 inträffar i Sverige
  Söndag den 29:e maj

   

 •  

  Presenttips till Mors Dag

  Spana in vårt fina utbud för gravida och mammor och hitta den perfekta presenten!

 • Mors_Dag_Avdelare.png
  Varför firar vi Mors Dag? Mors Dag introducerades i USA i början av 1900-talet med syfte för barn att hedra sina mammor och har sedan dess spridit sig till stora delar av världen. Högtiden inträffar traditionellt andra söndagen i maj men när den firas kan skilja sig mellan olika länder.

  När är Mors Dag i Sverige? I Sverige firar vi Mors Dag den sista söndagen i maj och har gjort det ända sedan dagen introducerades år 1919. Anledningen till att Mors Dag inträffar senare i Sverige beror med största sannolikhet på att blommorna är finare i slutet av maj än i mitten. Det är dagen vi tar tillfället i akt och visar extra uppskattning för våra älskade mammor. Mors Dag är inte en allmän flaggdag i Sverige men har ändå blivit en av våra mest populära högtider. 

  Presenttips Det absolut viktigaste med mors dag är att visa alla mammor uppskattning och visa hur mycket vi tycker om dem. Den bästa presenten kan i många fall bara vara ett telefonsamtal eller ett besök. Om ni dock känner att ni även vill överraska med en present har vi samlat våra bästa presenttips till mors dag från vårt sortiment. I länkarna ovanför är vi säkra på att ni hittar något er mamma skulle uppskatta! 

  Fun Fact: I bara USA rings det årligen över 120 miljoner samtal till mammor på mors dag och över 14 miljarder dollar spenderas varje år på mors dags-presenter. De vanligaste presenterna som barn ger sina mammor är vykort, blommor, restaurangbesök, smycken, kläder, spabesök, presentkort, böcker och hushållsprodukter!