Världens starkaste Björn fyller år – Fira Bamses födelsedag

I år fyller allas våran favoritbjörn Bamse 50 år. Trots sin ålder är han fortfarande ute på äventyr och är lika populär hos barn idag som då.

När Bamse äter sin dunderhonung blir han världens starkaste björn. Detta är inte hans enda härliga egenskap. Bamse är modig, äventyrslysten och väldigt, väldigt snäll.

Bamse såg dagens ljus redan år 1966. Bamse kom först ut som en tecknad serie som skapades av Rune Andréasson. Sedan dess har Bamse synts både i bilderböcker, kortfilmer, och till och med som långfilm på Bio. I Bamses värld finns många härliga karaktärer, du minns säkert den lättskrämde kaninen Lille Skutt, den kloke sköldpaddan Skalman och såklart Farmor.

I Bamses sagor lyfts fina budskap som förklarar invecklade saker i samhället på ett sätt som barn enkelt kan ta till sig. Exempelvis tar Bamse upp viktiga ämnen som mobbning, rasism och jämställdhet. Till exempel säger Bamse att ”det är modigt att våga säga att man är rädd.”

Tips på leksaker

Om din lille är ett inbitet fan av bamse tipsar vi om dessa fina leksaker från Bamses värld. Fortsätt sagan utanför boken och låt fantasin flöda.

leksaker2.jpg

Tips för resan

Separationsångest över att lämna leksakerna hemma? Ingen fara. Packa med alla leksaker från Bamses värld i en matchande väska från Micki. Bamse rakt igenom helt enkelt!

väskor2.jpg