Bloggerskan Amanda Mortiz recenserar vårnyheten Petite Chérie Heritage Duo

I samarbete med Jollyroom har jag fått möjligheten att recensera den nya fina duovagnen Petite Chérie Heritage 2017 i färgen sand/silver.

Petite Chérie Heritage​

Utseende 

Vagnen var lätt att montera och blir väldigt liten och smidig ihopfälld. Det var något som var viktigt för oss då vi kommer resa utomlands med vagnen och vill att den ska vara enkel att ta med oss när vi åker. För att fälla ihop vagnen klickar du bara upp spärren på handtaget och trycker den nedåt, och du gör på samma sätt för att fälla upp den. Supersmidigt!

Jag älskar designen på den här vagnen och detaljerna i läder är jättesnygga och får den att kännas lyxig trots att detta är en relativt billig vagn. Lite synd är det att tyget inte är så rejält utan känns ganska tunt och skört.

Heritage Petite cherie.JPG

Mått

Mått hopfälld: L75 x B60 x H30 cm.
Mått uppfälld: L95 x B60 x H90 cm.
Vikt: 10,9 kg som sittvagn & 9,8 kg som liggvagn.

Funktion

Liggdelen känns stor och rymlig och har fina quiltade detaljer på tyget. Både liggdelen och sittdelen har varsin egen sufflett så man behöver inte flytta suffletten när man ska byta från liggdel till sittdel. Det är bara att klicka i dom olika delarna i chassit så är det klart!

Chassit känns stabilt och hjulen känns rejäla och rullar jättebra. Framhjulen är svängbara som passar perfekt för stadskörning men går att låsa när man ska köra den på svårare underlag. Förvaringskorgen är rymlig och sitter bra i höjd så att den inte riskerar att släpa i backen.

Fotstödet går att fälla upp, det är dock lite krångligt då man behöver använda båda händerna och trycka på varsin knapp på sidan. Även handtaget på vagnen är justerbart i höjd och det finns en bromsindikator på vagnen precis bredvid bromsen som visar grönt när vagnen går att rulla och rött när den är låst.

Sittdelen kommer med ett justerbart 5-punktsbälte, som jag tycker är jätteviktigt! Trots att Olivia är så pass liten än så sitter hon jättestabilt och tryggt i sittdelen. Bältet är lätt att klicka i och att justera i längd.

Ett plus med den här vagnen är också att den har ett travelsystem vilket innebär att du kan klicka fast babyskyddet direkt i barnvagnschassit. Guldvärt då man kommer hem från BB.

Heritage Petite cherie2.JPG

 

Med vänlig hälsning,

Amanda Mortiz

nouw.com/amandamoritz