Utelek från STIGA!

Det är sommarlov. Klockan är tidigt trots att sommarlovsmorgon redan är slut och bamsefrukosten redan hunnit tanka kroppen full med energi. Ute skiner solen och meteorologen på TV kvittrar om att jackan kan lämnas hemma idag. Det känns som att man knappt hinner komma utanför dörren innan klockan istället är sent. Det kallas utelek när den är som bäst!


Utelek på 2 hjul

En vårstädad trottoar är ett tecken på att det är dags att damma av fordonen på två hjul i garaget. Någonting som har blivit en trend bland kidsen på senare år är sparkcyklar i olika modeller och med olika funktioner. Sparkcykeln är en rolig uteleksak men också ett bra transportmedel mellan kompisarnas hus eller när man ska till affären och köpa godi.. vi menar frukt! Den absolut snabbaste nyheten hos oss på Jollyroom är Route 200-S från Stiga, som med sina lite större däck håller sig stabil även vid högre hastigheter! Någonting annat vi diggar med den här sparkcykeln är att den med ett enkelt knyck viks ihop för att kunna tas med till sommarstugan eller mormor.

Stiga6.jpg

Utelek på fyra hjul

Barn som glidit runt på sina tvåhjulingar ett par somrar i sträck kanske är redo för nästa utmaning på fyra hjul – skateboarden! När kidsen lärt sig hålla balansen och cruisa runt på sin bräda kan de börja ta sig an enklare tricks. Första tricket alla nybörjare bör starta med heter ollie. En ollie innebär att man sparkar upp lite fart, åker ett par meter och trycker till med bakfoten i ett litet vågformat hopp (här är ett klipp på hur du lär dig!). En tuff bräda från STIGA heter Crown L 8,0 och är ett bra alternativ för den lilla skejtaren som har lite vana. Att åka skateboard är ett bra sätt att ta sig fram på - och väl framme vid skolgården, bussen eller mataffären är det bara att slänga ner den i ryggan eller ta den under armen och fortsätta till fots.

·       Stiga3.jpg

Utelek på upp till 8 hjul

För den som istället föredrar att åka på åtta hjul kan man alltid prova inlines! Myten om inlines är att det är svårt att lära sig – men de flesta tycker faktiskt att det är bra mycket enklare än att lära sig åka skidor eller skridskor. Om du är ute och tränar tillsammans med ditt barn så ge hen tipset att jobba med överkropp och armar – det hjälper både balans och gör åkningen enklare på raksträckor och i uppförsbackar. En cool favorit är STIGA’s nya modell som heter Tornado. Dessa fräcka inlines finns i svart och limegrönt, har tåligt skal och högpresterande hjul för säkerheten.

Stiga5.jpg

Utelek för gräshoppan

För små med spring i benen som inte vill ha kul på hjul så finns det såklart en massa annat kul att hitta på i fina vädret också. En produkt som blivit riktigt poppis bland små fotbollsfantaster är reboundnät. Ett reboundnät är en typ av fotbollsmål med funktionen att bollen studsar tillbaka till dig likt en boomerang efter skott – funkar alltså lika bra till att leka med ett gäng kompisar eller till att träna skruvarna på egenhand. En rykande nyhet som precis trillat in hos oss på Jollyroom är React 120 reboundnät från Stiga. Nätet är stabilt, ramen är gjord av ståltuber och dessutom har nätet hjul som gör det lätt att flytta på om man inte vill ha det som centerpiece i trädgården jämt! 

Stiga4.jpg

  • Pssst… Sist men absolut inte minst: Kom ihåg skydd! Hjälm, knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd från Stiga hittar du här.
  • Pssst igen… Undrar du vart knodden håller hus vid sina utflykter? Vi erbjuder flera olika modeller på GPS-klockor så du alltid vet vart barnet befinner sig. Klicka här

Stiga2.png