Så här sover barnen tryggt – även under semestern!

Att åka på semester med hela familjen är såklart helt underbart, dock är det inte alltid helt enkelt. För att våra knoddar ska orka med långa dagar krävs en trygg plats där de kan få en god sömn. I dagens inlägg tipsar vi därför om produkter som kan underlätta när det kommer till att få era små att somna. 


5 tips för att få barnen att sova så tryggt som möjligt utanför hemmet


1.Resevagn
Någonting som verkligen kan underlätta på semestern när de små benen blir trötta är en smidig barnvagn. Kanske behöver småttingarna vila en stund på stranden eller under restaurangbesöket senare under kvällen? Duovagnen Babyzen YOYO+ som är känd för sin magiska ihopfällning, hur liten och kompakt den kan bli, samt att den endast väger 6,2 kilo är den ultimata vagnen för resan! Den räknas till och med som handbagage hos vissa flygbolag, hur bra? Inte nog med detta, så kan ni även växla mellan liggläge och sittläge, vilket gör vagnen tillgänglig från födseln upp till 6 år! Reser ni mot varmare breddgrader kan även ett myggnät vara bra att köpa till.

2.Resesäng
Även om det många gånger finns barnsängar på hotell, så finns det inget tryggare än att gosa ner sig i sin egen säng bland dofter man känner igen. En resesäng är ett perfekt exempel på en mjuk sovplats som både kan användas runt om i hemmet, men också som enkelt kan plockas med om man är bortbjuden, för att på så sätt skapa en trygg miljö för barnet oavsett var man befinner sig.
Att ta med sig en resesäng behöver inte vara så krångligt. Babybjörns Resesäng Light väger endast 5 kilo och kan packas väldigt kompakt i den tillhörande transportväskan, och blir som vilket handbagage som helst. Dessutom har sängen en rejäl madrass och väggar som lutar inåt, vilket skapar en mysig ombonad.

3.Nattlampa
Nattlampan är en liten sak som kan göra stor skillnad för barnens sömn. En av våra favoriter är Teddykompaniets Diinglisar som fungerar både som gosedjur och som nattlampa. Den packas enkelt ner och hjälper till att skapa samma miljö som i barnrummet vilket kan ge en stor trygghet.

4. Babyvakt
En av de bästa sakerna på semestern är ju att bara sitta på balkongen, äta något gott och njuta av varandras sällskap. Luta er tillbaka och låt en babyvakt från Motorola spela vaggvisor, mäta temperaturen och filma era knoddar för att på så sätt hålla koll så att de mår bra. Under tiden kan ni slappna av till max på tu man hand. 

5. Köp inte nya saker precis innan resan
Har ni tänkt inhandla nya saker till resan bör ni försöka göra det ett tag i innan ni ska åka. Se till att använda dem mycket där hemma så att barnen hinner vänja sig vid produkterna, samt att produkterna får samma lukt som förknippas med ”hemma”. Det här gäller oavsett om det handlar om en resesäng eller något så enkelt som en ny filt eller nallebjörn. Packa med saker som barnen känner igen och känner sig trygga vid, så kommer sömnen bli miljoner gånger lättare. 

bloggen_trendsmall_780X500.jpg

1. Resesäng, light silver 2. Babyzen YOYO+ 3. Nattlampa, Elefant 4. Motorola, babyvakt

 

 

 

 

________________________________________
@ninaamalmstrom