Nissen flyttar in!

December är nu inte långt borta, och nu är det dags för tomtens egna sändebud ifrån Nordpolen att flytta in – nämligen Nissen!

Nissen flyttar in i början av december och bor bakom sin lilla dörr längst ned vid golvlisten där hemma. Bakom nissedörren sover han hela dagarna så därför är han omöjlig att se. På natten är han däremot vaken och då gör han massa bus, när han har rast från jobbet i tomteverkstan såklart. Nissen hinner inte busa varje natt utan han busar lite då och då, men oftast blir det varje advent.

 

Tips på bus

  • Ett Luciatåg till frukost! Halverade toarullar, klädda i papper och med kokta ägg ovanpå. Perfekt bus inför 13:e december.

Röd Grön 2.png

  • Skor inlindade i aluminiumfolie. 
  • Nisse har varit inne i garnlådan och kommit på ett sätt att busa på. Nu får barnen leka ninjor och ta sig förbi de röda trådarna i köket.

Röd Grön 4.png

  • Pappersjulgran – eller en snötomte?! 

Röd Grön 1.png

Nissen brukar även skriva brev, som han lämnar i sin brevlåda bredvid sin nissedörr. Nissens brev brukar innehålla en hälsning, ledtråd till ett bus eller så kan det vara ett uppdrag som bara barn kan lösa.

Test.jpg

Tips på uppdrag:

  • Titta på en julfilm tillsammans med din familj. Min favoritfilm är Elf.
  • Jag tycker att det är dags att du klär granen och slå in dina julklappar! Köp hem den finaste granen du kan hitta.
  • Nu när det är Corona så är det extra viktigt att vi är snälla mot oss själva men också mot varandra. Säg något snällt till en person du känner eller inte känner!
  • Nu kurrar det i godistarmen! Jag är så sugen på knäck, kan inte ni snälla göra lite knäck till mig och lämna utanför min dörr? Jag hade blivit så glad då.
  • Snart är det Lucia och då äter man lussebullar! Ta och baka lussebullar.
  • Hur många polkagrisar kan ni hitta på en minut?

 

Att ha en nissedörr hemma under december månad har under senare år blivit väldigt populärt. Det är ett perfekt sätt att skapa magi hemma och ladda upp tillsammans inför julafton. Hur ofta Nissen hör av sig är upp till en själv att bestämma – kanske kommer han flera gånger i veckan, eller till varje advent. Många barn längtar efter att Nissen ska flytta in och hitta på snälla bus i huset.

Eftersom nissedörr har blivit så populärt så går det att köpa färdiga dörrar i flera butiker, eller så pysslar du ihop din egen! Vid nissedörren är det även roligt att ha en brevlåda, stege, och gran. Andra roliga tillbehör som barnen älskar är miniatyrsaker som passar nissen, som till exempel skidor, släde, kastruller och baktillbehör som kan passa bra inför jul.

 

Alla skojiga bus är skapade av @nissenflyttarin 

Tryck här för komma till vårt utbud av dockmöbler som passar utmärkt till din nissedörr. Känner du dig istället extra pysslig? Då kan du trycka här för att komma till allt skojigt pyssel som finns hos oss.

 

___________________________________________

@nissenflyttarin