8 sommaraktiviteter för hela familjen

Sommaren är äntligen kommen och tar som alltid med sig mycket glädje. En vanlig känsla föräldrar har är att vilja göra sommaren till den absolut bästa för sin familj. Den tanken är otroligt fin men kan även vara väldigt stressande. Det är viktigt att inte glömma bort att det inte är nödvändigt att planera in stora påkostade aktiviteter, det viktigaste är att du finns där. Nedan kommer en lista med aktiviteter som är enkla och roliga att fylla sommardagarna med, oavsett väder.

 

1. Hinderbana i trädgården

Att göra en hinderbana i trädgården kan vara både superenkelt och superkul. Det går lika bra att använda saker ni har hemma som att införskaffa er nytt. Saker som man kan hoppa över eller under, hopprep, rockringar, bollar och så vidare är optimalt att använda för en utmanande hinderbana!

sommaraktiviteter-ringspel.png

Playfun Ringspel

2. 5-kamp i trädgården

Något annat som är väldigt roligt att göra i trädgården är en 5-kamp! Kom på era egna regler och grenar och bjud in vänner, eller tävla inom familjen. Vilka vinner 5-kampen, de vuxna eller barnen? Vill du ha tips på roliga utomhusspel kan du trycka här.

 

3. Picknick

Det är inte mycket som är härligare än att ta med massa god mat eller fika till en trivsam plats. Regnar det går det alltid att ha picknick hemma på golvet! Något som kan vara värt att investera i denna sommar är bra picknickprylar! Roliga matlådor med flera fack, termosar, vattenflaskor, filtar och så vidare.

sommaraktiviteter-tälta.png

Alice & Fox Lektält Tipi

4. Tälta

Är familjen sugen på en utflykt, så är det helt perfekt att ta cyklarna till ett närområde och ha en mysig campingkväll. Kanske vill ni till och med bygga ett eget vindskydd att äta middag under? Eller om preferenserna är att stanna hemma brukar det också vara mycket uppskattat att campa hemma i trädgården!

 

5. Maskerad

Att gå på maskerad är något som ofta uppskattas av både vuxna och barn. Bjud in lite vänner, fixa god mat och kom på ett tema att klä ut er efter. Bästa utklädnad vinner!

sommaraktiviteter-@biskopsdotter.se.png

6. Leka i regnet

Nästan alla barn älskar att leka i regnet och trots att det är blött och kallt, så är det väldigt roligt! Hoppa i vattenpölar, leka med leran, springa runt i sommarregnet. Fanns det något roligare som barn? Ännu roligare blir det om man har bekväma och snygga regnkläder på sig.

 

7. Bygga-LEGO-tävling

Familjen sätter reglerna. Vem kan bygga högst torn, snyggast byggnad eller snabbast? Vill ni inte tävla finns det massor med LEGO-produkter som är roliga att bygga ihop!

sommaraktiviteter-@stephans_hoch3.png

8. Pyssla

Göra egna smycken, måla, bygg en fågelmatare, gör egna suddgummin och mycket mer. Det finns en hel djungel av olika pysselaktiviteter att göra för barn i alla åldrar. Dessutom är det riktigt mysigt att skapa något ihop.

 

Vill du ta del av ännu mer rolig utomhuslek? Spana in vårt inlägg där vi tipsar om 4 favoriter i trädgården

 

________________________________________________

@biskopsdotter.se

@stephans_hoch3