4 favoriter i trädgården

Fågelkvitter, gröna träd, temperaturen stiger – äntligen är våren kommen och sommaren på ingång! Det betyder dessutom att det har blivit dags för utomhuslek i trädgården. Men hur tar man uteleken till nästa nivå? I dagens inlägg tipsar vi om 4 favoritprylar som förvandlar trädgården till en fantasifylld lekplats.

 

Sandlådan

En sandlåda är så mycket mer än bara en låda med sand. Det är en plats för fantasi, kreativitet och lek. Det byggs, grävs, krattas och körs, här kan minstingen spendera timmar av lek med vänner och familj. För de flesta små barn är det något av en dröm att ha sin egen sandlåda och ditt barn kommer utan tvekan att älska att ni kan bygga ståtliga sandslott tillsammans – i er egen trädgård.
 

Några snabba tips

  • Det är en väldigt bra idé att skaffa ett lock eller en duk till sandlådan för att hålla den så ren och insektsfri som möjligt. Då håller sig även sanden torr när det regnar och ni slipper objudna gäster, som grannkatten som kanske vill använda den som toalett.
  • Tänk över hur många barn (eller leksugna vuxna) som ska få plats i sandlådan, så ni väljer rätt storlek.
  • Se över vart ni vill placera sandlådan innan och mät så att den får plats.
  • För dig som gärna vill köpa en sandlåda till ditt barn, men märker att det är ont om plats i trädgården, kan det också vara värt att överväga en mindre lösning som till exempel ett sand- och vattenbord som ni kan ha på terrassen. 

Spana in några härliga favoritsandlådor här nedan och ta del av hela vårt utbud här

utelek-2021-Sandlådor.png

1. Woodlii Sandlåda Liten Båt 2. Hörby Bruk Sandlåda 3. Starplast Sandlåda/Pool Med Lock Flodhäst 

 

Gungan

Att gunga är den ultimata formen av utomhuslek – det är nästan som att flyga! Jag tror nästan att de flesta föräldrar minns alla de roliga stunderna på däckgungorna på skolgården, eller på gungställningen man kanske hade i sin trädgård eller hos mormor och morfar.

Hur som helst är gungor något som tilltalar barn i alla åldrar, oavsett om det är en enkel planka i rep upphängd i ett träd eller plastgungor i en gungställning. Upptäck lyckan i att gungas högre och högre redan i en babygunga med säker sits.

Vi har gungor till barn i alla åldrar och i flera olika modeller, här nedan ser ni några av våra favoriter.

utelek-2021-Gungor.png

1. Hörby Bruk Trägunga 2. Playfun Gunga 3. KidKraft Lekställning Newport 4. Hörby Bruk Babygunga 5. Hörby Bruk CanCan Classic Gungställning

 

Studsmattan

Med en härlig studsmatta i trädgården tar ni uteleken till nya höjder. Hoppa, flyg eller vågar ni till och med göra volter? Att hoppa studsmatta är inte bara en rolig sommaraktivitet, utan även en allsidig och bra träningsform för både vuxna och barn. Visste du exempelvis att tio minuters hoppande på en studsmatta eller en trampolin motsvarar ungefär trettio minuters löpning? Dessutom är det en mer skonsam träning för dina knän och höfter. Kort och gott stimulerar inte hoppande på en studsmatta enbart skrattmusklerna, utan även balansen och hela kroppen.

Men hur roligt det än är att hoppa studsmatta så behöver man ha koll på säkerhet, skötsel och det kan även vara bra att komma överens om regler inom familjen, så att inga olyckor sker. Du kan läsa mer om studsmattor i vår stora studsmatteguide där vi besvarar de vanligaste frågorna kring studsmattor.

Här nedan ser ni några riktiga storsäljare.

utelek-2021-Studsmattor.png

1. Game On Sport Studsmatta 2. BERG Elite Regular Studsmatta

 

Lekstugan

Hallå i stugan! Ge barnen sitt alldeles egna lilla hus på tomten i form av en mysig lekstuga. Bjud in vänner och familj på lek och låt fantasin härja fritt. Inred stugan med mysiga kuddar, söta möbler eller mysiga filtar. Eller varför inte göra om den till en rolig affär, ett mysigt café eller ett konstgalleri? Möjligheterna är oändliga.

En rolig lekstuga kan dessutom vara till hjälp för att locka ditt barn från instängdheten framför dator- eller TV-spel ut i friska luften. Kanske går det att omvandla spelet eller favoritfilmen till verklighet? Med lite fantasi kan vilken lekstuga som helst bli ett fort, en läskig fängelsehåla eller kanske ett stort piratskepp? Det krävs inte mycket för att ett barns fantastiska sinne ska kunna skapa magi och äventyr.

Här hittar du hela vårt utbud av lekstugor.

utelek-2021-Lekstugor.png

1. Woodlii Lekstuga 2. Woodlii Lekstuga 3. KidKraft Lekstuga 4. KidKraft Lekstuga

 

Spana även in vårt inlägg där vi tipsar om 10 roliga saker att hitta på utomhus nu i vår