Skaljackor

En skaljacka skyddar ditt barn mot regn samtidigt som den andas och släpper ut fukt inifrån. I Jollyrooms breda sortiment finner du skaljackor i flera färger och storlekar. Bläddra ner och hitta den perfekta jackan till ditt barn!
195 träffar.

Vad är en skaljacka?

När det gäller att stå emot väder och vind är en skaljacka ett viktigt inslag i alla familjers friluftsgarderob, särskilt för dem med barn som älskar att vara ute i naturen oavsett klimat. Skaljackor tillverkas vanligtvis av högpresterande material som polyester, som har en imponerande hållbarhet och komfort. De är optimalt utformade för att skydda mot vind och regn. 

Medan traditionella jackor kanske bara fokuserar på värme, skyddar dessa jackor utmärkt mot nederbörd utan att vara stora, vilket ser till att de är vattentäta men ändå lätta. För familjer som har en aktiv livsstil, oavsett om de vandrar i skogen eller bara leker i parken, är skaljackans höga andningsförmåga något alldeles extra. Även om aktiviteterna blir mer livliga är det viktigt att dina småttingar känner sig bekväma, eftersom svettningen minskar genom att fukten kan ventileras bort.

Vad är skaljackor bra för?

Skaljackor är konstruerade för mångsidighet och prestanda, vilket gör dem bra för en mängd olika användningsområden. Perfekt för de dagar på våren och hösten då vädret kan vara oförutsägbart fuktigt och kyligt. Genom att kombinera dem med andra plagg kan du skapa en lager-på-lager-effekt som ger extra värme under kallare dagar utan att kompromissa med rörelsefrihet eller komfort.

Skalkonceptet är inte begränsat till enbart jackor utan omfattar även skalbyxor och skaloveraller som ger ett heltäckande skydd mot väder och vind.

När ska du använda en skaljacka?

En skaljacka är särskilt lämplig att använda under övergångssäsongerna. När vintern blir mildare eller innan sommaren slår ut i full blom är vädret ombytligt och kan skifta från en klar himmel till gråmulet regn på bara några minuter. Under våren och hösten är en skaljacka perfekt mot sådana oförutsägbarheter, så att dina barn kan fortsätta sina äventyr oavsett regn eller vind. Med rätt lager på lager kan dessa jackor även användas under svalare dagar, vilket visar att de är flexibla över årstiderna.

Hos oss på Jollyroom finner du ett brett utbud av skaljackor till barn från marknadens absolut populäraste varumärken, som Nordbjørn, Lindberg, Didriksons, Petite Chérie Atelier och massa mer!