Skalkläder

Skalkläder är ett luftigare alternativ till regnstället, med egenskaper som gör att de torkar snabbt och andas. På Jollyroom hittar du funktionskläder för barn i alla åldrar. Vi har allt från skaljackor till skaloveraller!
433 träffar.

Vad är skalkläder?

Skalkläder är skyddande ytterkläder som är utformade för oförutsägbart väder utan att kompromissa med komfort eller stil. De är tillverkade av vatten-och vindtäta material som har en hög andningsförmåga, så att dina barn kan hålla sig torra och bekväma även under de mest aktiva lekarna. Skalkläder är därmed en viktig del av ditt barns garderob. 

Från skaljackor till skalbyxor och den alltid lika viktiga skaloverallen - dessa plagg är anpassningsbara följeslagare som ger ett robust skydd mot väder och vind. Oavsett om det är en blåsig sprint över lekplatsen eller en stadig promenad i duggregnet.

När ska man använda skalkläder?

Skalkläder är mångsidiga plagg som är perfekta under vår och höst - när vädret kan vara oförutsägbart. Genom att kombinera dem med andra plagg kan man skapa en lager-på-lager-effekt som ger extra värme under kallare dagar utan att kompromissa med rörelsefrihet eller komfort.

Oavsett om det gäller den dagliga morgonturen till skolan eller ett helgäventyr i naturen, gör skalklädernas anpassningsförmåga dem till praktiska val för varje utflykt. Med rätt skalkläder hamnar vind, regn och kyla i bakgrunden och ersätts av skratt, glädje och mycket lek. 

Vad är skillnaden på regnkläder och skalkläder?

Även om både regnkläder och skalkläder har det viktiga syftet att hålla barnen torra, finns det vissa särdrag som skiljer dem åt. Regnkläder är vanligtvis konstruerade för att ge en vattentät barriär i våta förhållanden - de är din go-to för de riktigt kraftiga regnskurarna. 
Medan skalkläder inte bara är vattenavvisande utan också ofta vindtäta och med hög andningsförmåga. Materialen som används i skalplagg är utformade för att släppa ut fukt från insidan, så att dina barn inte bara är skyddade mot regn från utsidan utan också är bekväma och torra på insidan. Dessa plagg är idealiska för aktiva barn som behöver kläder som rör sig med dem och anpassar sig till olika nivåer av ansträngning utomhus.

Dessutom är konceptet med "lager på lager" där skalkläder verkligen utmärker sig. En skaljacka eller ett par skalbyxor kan bekvämt passas över isolerande lager utan att kännas klumpiga, vilket ger flexibilitet för en rad olika temperaturer och aktiviteter. Regnkläder är däremot ofta bara ett enda skyddande lager som visserligen är utmärkt vid skyfall, men som kanske inte erbjuder samma mångsidighet för vardagsbruk eller vid föränderliga väderförhållanden.

Hos oss på Jollyroom finner du ett brett utbud av skalkläder till barn från marknadens absolut populäraste varumärken, som Didriksons, Lindberg, Reima, Nordbjørn och många fler!