Julklappstips till barn 3 – 5 år!

Julen är precis runt hörnet och på barnens önskelista brukar vi bland hundvalpar, ponnys och ökenråttor hitta ordet – leksaker! Men vad leker en treåring med? Vad intresserar en femåring? Och vad tycker en tioåring egentligen om att göra? Att veta vad man ska köpa till barn i olika åldrar är inte det lättaste. Vi frågade därför julklappsproffsen själva! 💝


Sagt och gjort bjöd vi in en grupp härliga barn i olika åldrar till vår fotostudio. Här inne hade vi fyllt golvet med massor av leksaker, tält och gosiga sittpuffar som de fick känna, klämma och tycka till om.  Vår alldeles egna barnpanel gav sina ärliga åsikter om leksaker – för vilka är väl de största leksaksexperterna om inte barnen själva? 👏 Efter lek och bus bad vi barnen att välja två favoritleksaker var. ”Bara två leksaker”- ni kan ju tänka er att det var ett tufft beslut 😉 
 

”En sån som mamma och pappa kör”/ Gustav, 5 år

 

 

Här nedan har ni de leksaker som är roligast just nu, om barnen själva får bestämma!

 

Eskil 2,5 år
eskil_2,5år_minispeeder.jpg

”Den är gul också”

Gåbil

I lugn och ro spanade Eskil in leksakerna i rummet. Det bor nog en liten chaufför i honom för efter lite fundering valde han tillslut den tuffa taxibilen. En liten gåbil i form av en gul taxi som är perfekt att köra runt mellan olika destinationer 😉

 

Melvin, 3 år
melvin_3år_kök.jpg

melvin_3år_woodlii_garage.jpg

”Lagar alltid mat faktiskt”

Leksakskök & Garage

Det tog inte många sekunder innan leken var i full gång. Köket blev snabbt en stor favorit med sina spisplattor, ugn och diskho. Här lagades det bland annat middag, tårta, tårta och ytterligare tårta 😄 När det inte lagades mat, kördes bilarna upp och ner bland våningsplanen i garaget. En och annan tankning på bensinmacken hanns också med 😉

 

Linnea, 3 år
linnea_3år_dockhus.jpg

linnea_3år_lego.jpg

”Älskar dockhuset, det önskar jag mig i julklapp om jag får”

Dockhus & Slott

Med glittrande ögon landade uppmärksamheten direkt på Elsa och hennes fina dockhus. Mellan att noggrant möblera bland de olika rummen, blev Elsa väldigt ompysslad med flera olika frisyrer i hennes långa vackra hår. Även Askungens slott byggdes ihop med höga torn, sovkammare och en danssal. När allt var på plats fick Askungen sätta sig vid matbordet och njuta av en härlig middag! ❤

 

Tuva, 4 år
tuva_4år_trampbiljpg.jpg

tuva_4år_rita.jpg

”Det är inte svårt att backa om man bara trampar rätt”

Gokart & Konstnärspaket

Här trampades det på både framåt, bakåt, fort och lugnt – flera gånger om! Här har vi en tjej som verkligen hade koll på läget 😎 Efter en aktiv körtur passade Tuva på att dra ner på tempot med lite lugnare pyssel och färg ❤

 

Max 4,5 år
max_4.5år_skepp.jpg

max_4.5år_elbil.jpg

”Man måste sikta innan man skjuter” 

Sjörövarskepp & Elbil

Pew pew! Från Sjörövarskeppet avfyrades det en massa små kanonkulor. Max var proffs på att sikta, så det gällde att se upp när han befann sig ute på de sju haven 😉 Efter ett äventyr bland alla piratvänner fick det bli en tur i Volvon. Att själv få styra över gas, växling och tutan var mycket populärt. Körkortet kändes inte långt borta! 🚗

 

Gustav, 5 år
gustav_5år_spion.jpg

gustav_5år_elbil.jpg

”En sån som mamma och pappa kör”

Spionset & Elbil

En nyfiken liten kille som fastnade för lådan med bland annat en rörelsedetektor, en penna för att skriva osynliga meddelanden och ett par coola mörkerseende-glasögon. Efter en stund av spioneri var det dags att åka iväg med bilen, och inte vilken bil som helst utan en volvo – en sån som mamma och pappa kör👍


 

”Lagar alltid mat faktiskt”/ Melvin, 3 år

 

 

Toppleksaker för 3 – 5 åringar (utan inbördes ordning)

 1. Elbil, Volvo XC90
   
 2. Kök, Cloudberry Castle 
   
 3. Garage, Woodlii
   
 4. Gåbil, Mini Speeder
   
 5. Byggsatser, Lego Duplo
   
 6. Dockhus Frozen
   
 7. Gokart/Trampbilar
   
 8. Konstnärspaket, Art Park
   
 9. Actionfigurer
   
 10. Spionset, Wintech