Tips för inne- och uteleken!

I dagens inlägg tipsar vi om pyssel och aktiviteter för olika åldrar och olika väder!

Fram med konstnärstalangerna 
En spelledare förbereder leken genom att skriva olika djur, maträtter och/ eller föremål på flera lappar. Alla som vill vara med delas upp i två lag. Ena laget börjar med att en deltagare drar en lapp och sedan försöker måla det som står på lappen. Deltagarens lag ska så snabbt som möjligt försöka gissa vad det är som målas. Finns det fortfarande tid kvar när laget har gissat rätt, så kan ytterligare en lapp dras. Man får alltså dra så många lappar man hinner. När tiden är slut får det andra laget göra samma sak 😊

Kurragömma med en twist!  
En person börjar med att räkna till valfritt tal (30 sekunder brukar vara lagom). Medan räkningen pågår ska alla medspelare klappa personen lätt i ryggen och sedan springa iväg och gömma sig. När räknaren har räknat färdigt gäller det att gå runt och leta, och alla som hittas ställer sig då i ett led efter och följer med runt. Som räknare gäller det att vara försiktig, för de som är hittade kan faktiskt smita, men bara om någon annan i leken vinkat åt dem när räknaren inte ser. Leken kan fortsätta nästan hur länge som helst, så när ni känner er redo för att byta räknare så är det den som blev hittad först som ska räkna. Perfekt lek när barnen har mycket spring i benen!

En härlig fruktsallad!
En person utses till ledare. Han eller hon styr spelet och bestämmer hur den härliga fruktsalladen ska blandas. De kan till exempel säga ”alla med röda byxor byter plats!” Då ska de som har röda byxor på sig helt enkelt byta plats med någon annan som också har det. Ledaren fortsätter genom att säga olika saker som ”alla som tycker om potatismos byter plats”, ”alla som har blå som favoritfärg ska hoppa” eller så kan ledaren fördela olika frukter till deltagarna och sedan ropa ”alla bananer byter plats”, ”alla persikor byter plats” och så vidare.

 

Önskar ni mer stillsam lek eller pyssel inomhus har vi samlat ihop lite favoritprodukter för olika åldrar nedan:

Pyssel-kollage-Blogg3.gif1. Shoppingkorg 2. Smoothie-set 3. Tårta

4. Frozen, pussel 5. Scratch Art, pysselkit 6. Experimentlåda 7. Pusselpaket 8. Grodspel

9. Pysselset, Uggla 10. Staffli

 

En backe med snö kan verkligen bjuda de små (och stora 😉) magarna på ordentligt kittlande. Det är dock viktigt att klä sig rätt och tänka på att vara försiktig och skydda sig i backen. Vi tipsar om härliga produkter, ytterplagg och skydd <3

Vinterlek-Kollage-Blogg.jpg
1. Snow Kick 2. Miniskidor 3. Snowracer 4. Fleecetröja 5. Jacka 6. Pulka 7.Snowboard 8. Hjälm