Skydda ditt barn mot solen

Ta det försiktigt när ni är ute i solen. Skydda ditt barn från solen med rätt kläder.

Solen är efterlängtad här uppe i Skandinavien och så snart solstrålarna tittar fram vill vi vara ute hela dagarna. Sommaren är en tid när man ska passa på att låta barnen leka i havet, spela fotboll och busa utomhus. Det som är viktigt att ha med sig är att barn behöver skyddas extra mycket eftersom deras hud är känsligare än vuxnas och de bränner sig lätt. Är barnet under ett år ska det helst inte alls vistas i direkt solljus. Vi har samlat tips på hur du bäst skyddar ditt barn mot solen.


1. Välj rätt kläder

Numera finns det riktigt bra kläder som med UV-skydd. Ett sätt att kontrollera så att plagget verkligen skyddar mot solen är att hålla upp det mot solen och om solstrålarna strilar igenom plagget så är det inte tillräckligt skyddande. Vi på Jollyroom rekommenderar UV-plagg som ger extra bra skydd:

Smiling Shark UV-dräkt är enkel att ta på och av och det finns plats för blöja eller babysimbyxa om det behövs. UV-dräkten kan användas som badplagg, vid stranden eller vid andra fritidsaktiviteter och erbjuder ett säkert solskydd hela dagen med ett UV-skydd på 50+.

Zunblock UV-dräkt har UV-skydd på 50+ och sitter behagligt på kroppen. UV-dräkten har en smal passform för att sitta lika bra när barnen är blöta och hjälper till att torka extra snabbt.

Swimpy UV-hatt är perfekt att ta med till stranden eller semesterresan då den har ett UV-skydd på 50+. Solkepsen ger ett ordentligt solskydd till barn och täcker deras ansikte, öron och nacke från att träffas av solens skadliga strålar.

Swimpy UV-Badsko är ett par bekväma badskor som skyddar mot vassa stenar samtidigt som de ger ett bra solskydd. Badskorna är gjorda i ett snabbtorkande material och erbjuder ett 100 procentigt UV-skydd.

trends2.jpg

2. Snåla inte med solskyddsfaktorn

Efter dryga halvåret blir barnet mer rörligt och har lättare att ta sig ut i solen självmant. Då är det bra att använda en solkräm med riktigt hög solskyddsfaktor, gärna 50 eller högre. Smörj de delar som inte kläder eller solhatt täcker.

Glöm inte att snö, sand och vatten reflekterar strålningens effekt och det resulterar i att man ännu lättare bränner sig. En molnig dag är solen lika stark som kl. 16 en solig dag så molnen släpper fortfarande igenom omkring hälften av solstrålarna. Därför är det viktigt att vara försiktig även molniga dagar.

3. Sitt i skuggan med de minsta

Har du en bebis kan det vara bra att vara inomhus mitt på dagen mellan kl. 11-15 då solen är som starkast. Vill ni passa på att vara ute för att njuta av solen på stranden eller ha picknick ute i det fria gäller det att ha med utrustning ifall det blir svårt att hitta skuggplats. 

Swimpy UV-Tält består av ett material som skyddar mot solens strålar (UV 30+) och ger behaglig skugga. Till tältet medföljer en praktisk förvaringsväska och klara instruktioner för hur man fäller ihop det.

Källa: http://www.1177.se/Tema/Barn-och-foraldrar/Mat-somn-och-praktiska-rad/Praktiska-rad/Solrad-for-barn/