Checklista - allt som behövs inför skolstarten!

Augustimånad är snart här, vilket innebär skolstart för många barn. Kanske är det dags att börja i första klass eller så har ni lite äldre barn som ska anta nya utmaningar i nästa årskurs. I dagens inlägg listar vi saker ni kan ladda upp med inför skolstarten!

Här är listan på allt barnen behöver! 

Ryggsäck
En ryggsäck gör det enkelt att få med allt som behövs till skolan. Dessutom är det bra för rygg och axlar. Glöm inte att tänka på vikt och ryggdynor när du köper ryggsäck till ditt barn. Läs mer om vilken ryggsäck som passar just ditt barn, här!

Gympapåse
Lägg inte fuktiga kläder och handdukar i en vanlig ryggsäck. Skaffa en gympapåse i ett material som andas. Dessutom är det lite roligare att bära med sig en snygg gympapåse med roliga, coola och snygga motiv!

Matlåda
En matlåda som sluter tätt är perfekt för mellanmålen eller för alla godsaker som kan behövas till utflykten.

Pennskrin
Ett smart pennskrin att lägga pennor, suddgummi, linjaler och allt annat som kan tänka behövas under skoldagen. Flera av våra pennfodral är har dessuotm matchande ryggsäckar – kul!

Regnställ
Det är ju inte helt ovanligt att regnskurar kommer lite oväntat här och där, och när som helst. Ett måste för att kunna njuta av utelek oavsett väder är ju därför ett bra regnställ. Perfekt att alltid ha hängandes på kroken i skolan!

Stövlar
Lösningen för att slippa blöta strumpor – stövlar. Klicka även hem ett par ullstrumpor för kalla dagar, så att fötterna håller sig varma.

Skaljacka och skalbyxa
Skalplagg är perfekta då de kan kombineras utifrån de flesta typer av väder. Med en tröja under kan de användas under kallare dagar och när solen kikar fram kan de användas mot eventuella vindar. De klarar dessutom lättare regn.

Sneakers
Bekväma sneakers för lek och spring på rasterna. Glöm inte att idrottslektionerna även kräver en sko/ sneaker med ljus skosula.

Cykel
Att ta cykeln eller elcykeln till skolan är toppenbra som färdmedel. Barnen blir piggare och håller sig lättare friska om de börjar dagen med att röra på sig. Det hjälper barnens inlärning och minne, och dessutom blir de piggare och orkar hålla sig mer koncentrerade på lektionerna. Glöm inte hjälmen!

Skrivbord
När skolan följer med hem i form av läxor behövs en bra arbetsplats för att kunna koncentrera sig. Fyll skrivbordet med block, pennor, vässare, sudd, kritor etcetera och låt barnens kreativitet flöda.

2018-07-23_Kollage.jpg

1. Ryggsäck 2. Hjälm 3. Regnställ 4. Skrivbord 5. Cykel 6. Stövlar 7. Ryggsäck, matlåda & vattenflaska