Guide över Philips Avents babyvakter

En babyvakt ger föräldrar en större ”frihet” att göra annat med vetskapen om att barnet sover tryggt. Men vad är det egentligen som skiljer olika babyvakter åt? Vi förklarar skillnader på Philips Avents olika modeller.

Ni hittar alla Philip Avents babyvakter här!

Inledningsvis består en babyvakt av en babyenhet som lämnas vid barnet, och en föräldraenhet som du som förälder har med dig. Det finns massor av olika babyvakter, allt från avancerade babyvakter med rörlig bild, tvåvägskommunikation och vaggvisor, till lite enklare babyvakter som fokuserar på att fånga upp ljud där barnet sover. I dagens inlägg beskriver och tipsar vi olika modeller från omtryckta Philips Avent!

Finns det farlig strålning?
Hur fungerar egentligen radiovågorna som babyvakten använder? En del föräldrar är oroliga för att babyvakterna avger strålning eftersom babyenheten skickar ljud och bild med radiovågor. Strålskyddsmyndigheterna har dock gått ut med att strålningen är så pass låg att det inte finns något strålskyddsmässigt skäl till att avråda från användning. Du kan även se till att alltid försöka använda Eco-läget som finns på samtliga Avents babyvakter. Läget sparar både energi och stoppar alla radiosignaler från babyvakten. Så snart barnet låter, slås radiosignalen automatiskt på igen så att du kan höra barnets ljud!

Privat anslutning
En stor fördel med alla Philips Avents babyvakter är att de har så kallad DECT-teknologi (Digital enhanced cordless telecommunications). DECT gör att babyvakten aldrig tar upp störningar från exempelvis andra mobiltelefoner. Du kan alltså känna dig helt säker på att anslutningen förblir privat.

Vi börjar med att dela upp modellerna i olika kategorier:

Babyvakter med video
Philips Avents digitala babyvakt med video, SCD831, är en babyvakt för dig som vill få visuell kontakt med din bebis, även om ni inte är i samma rum. Den här babyvakten använder den nya teknologin FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) för minimala störningar och kristallklart ljud. LED-skärmen ger en tydlig bild även nattetid tack vare infrarött mörkerseende. Fördelen med video är ju att du faktiskt har möjlighet att se ditt barn hela tiden, vilket gör att du har fullständig koll. Utöver videofunktionen har denna babyvakt vaggvisor och talfunktion så att du kan lugna ditt barn på avstånd.

Babyvakter utan video
-Prisvärda babyvakter med basfunktioner
Två budgetval på babyvakt utan video är:
Philips Avent SCD506 DECT  
Det här är uppföljaren till Avents prisbelönta testvinnare SCD505. Denna modell är uppgraderad och har förbättrad design, utöver det har den samma funktioner som den uppskattade föregångaren. En trygg och prisvärd babyvakt helt enkelt!
Philips Avent SCD502 är det andra budgetalternativet och har mycket gemensamt med ovanstående babyvakt. Båda modeller har lampor som visar på ljudnivån i barnets rum, även när föräldraenheten är inställd på ljudlös. De har även en mysig nattlampa och lugnande vaggvisor, enda skillnaden är att 506:an är uppladdningsbar, medan 502:an enbart går på batteri.

-Babyvakter för en lite dyrare peng
Philips Avent har lagt på fler funktioner ju högre upp du kommer i prisnivå. Förutom en lugnande nattlampa samt vaggvisor har Philips Avent SCD715 en smart temperaturfunktion, som visar på hur varmt det är i rummet. Du kan även ställa in larm som meddelar dig om temperaturen skrider över en viss nivå. I samma prisklass finns modellerna Philips Avent SCD725 och Philips Avent SCD734. Utöver temperaturfunktionen är de utrustade med en smart dockningsstation som kan användas som ställ samtidigt som babyvakten laddas. Den sistnämnda av dessa två babyvakter, SCD734, har också en nattlampsprojektor som ger en mysig stjärnhimmel vid sovdags.

philips-avent-_-babyvakt780X500.jpgPhilips Avent SCD734 DECT Babyvakt, Vit/Blå

Det finns vissa gemensamma grundfunktioner hos Avents babyvakter. Räckvidden utomhus är 300–330 meter och inomhus 50 meter. Föräldraenheten fungerar även alltid utan sladd med en batteritid på 18–24 timmar medan babyenheten behöver anslutas med strömkabel.

Ni hittar alla Philip Avents produkter här!
https://www.jollyroom.se/varumarken/philips-avent