Checklista inför skolstart

Snart är sommaren över och det har inom kort blivit dags att komma tillbaka till skolbänken. Oavsett om det är förskola, premiär i skolan eller dags att börja en ny årskurs är det alltid lite pirrigt och nervöst. Det där pirret kan vi tyvärr inte göra något åt, men vi kan hjälpa er med att vara förberedda med allt praktiskt. I dagens inlägg kan du ta del av vår smarta checklista inför skolstarten.

 

Sommarlovet går fortare än vad vi tror, snart är det redan augusti och det är dags för skolstart. Vi vet hur svårt det kan vara att förbereda sig, därför kan du ta del av vår checklista här nedan med allt praktiskt som ni kan tänkas behöva. Checka av allt från ryggsäcken och ett välfyllt pennfack till cykel och ytterkläder.

 

1. Ryggsäck och gympapåse

2 Ryggsäckar och gympapåsar.jpg

Överst på checklistan är självklart skolväskan, och då är det smart att införskaffa sig en rymlig ryggsäck. Här är det viktigt att tänka på att välja en väska som passar i storlek och vikt just nu, inte en ryggsäck att växa i. Barns skelett är mjukare och känsligare än vuxnas och en för stor ryggsäck kan leda till en skadlig belastning på ryggen.

Väskan ska…

  • sitta tätt intill ryggen
  • inte vara bredare än barnets rygg
  • inte nå ner hela vägen till rumpan

Klicka här för att komma till alla våra ryggsäckar och gympapåsar.

 

2. Minikontoret

Allt till minikontoret.png

Visst är det roligare att göra sina läxor om man har en egen liten hörna att sitta vid? Skapa en plats för dina små där de kan läsa läxor, pyssla eller rita efter skoldagens slut. Med ett praktiskt skrivbord, en bekväm stol och smart förvaring så har ni skapat ett minikontor. Ett tips är att placera en bordslampa på skrivbordet, då kan ni sitta och pyssla även när mörkret smyger sig på.

Klicka här för att bläddra runt bland skrivbord, hyllor och mycket mer som piffar upp barnrummet och ert nya hemmakontor.

 

3. Ytterkläder

Regnkläder.png

Funktionella och snygga ytterkläder behövs för lek och bus i alla väder. För vi alla vet vid det här laget att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder. Hösten har verkligen sin charm med alla vackra färger. Men med hösten kommer det också lite kyligare vindar och en och annan regnskur. Med andra ord börjar det snart bli dags att förbereda barnen att klä sig i ordentliga och funktionella plagg för utelek. Som tur är, finns det massvis av praktiska regnkläder som håller ditt barn torrt, snygga höstjackor samt tåliga kängor och gympadojor för både stora och små.

 

4. Pennor och pennskrin

Pennor och pennskrin.png

I skolan blir det en hel del skrivande, ritande och pysslande. Då gäller det att vara förberedd med ett välfyllt pennfack. Har du ett litet Frozen- eller LEGO-fan där hemma så kanske ni ska satsa på ett pennfack med ett motiv av favoritkaraktärerna. Eller har du istället en liten mini-Picasso så är det kanske bättre att satsa på ett stort och praktiskt pennfodral från Beckmann, för att få plats med alla hens pennor.

 

5. Cykel

Cyklar.png

Att cykla till och från skolan är inte bara bra för kroppen, sinnet, plånboken och miljön – det är också en mysig extrastund tillsammans med din lille krabat. Hos oss kan du spana in massvis av cyklar i olika modeller, färger och funktioner. Vi har allt från springcyklar och trehjulingar till större cyklar för den mer erfarna cyklisten. Men glöm inte, oavsett hur roligt det är att susa fram på vägarna en härlig höstdag så är det viktigt att tänka på säkerheten och vikten av att använda hjälm.

Klicka här för att komma till hela vårt cykelutbud. Osäker på vilken hjulstorlek ditt barn ska ha? Då kan du spana in vår storleksguide för barnets längd och ålder här.

 

6. Matlåda och vattenflaska

Matlådor och flaskor.png

Matlåda och vattenflaska att packa lunch eller mellanmål i inför skolutflykten eller friluftsdagen är både praktiskt och uppskattat hos barnen. Välj och vraka bland en mängd olika matlådor med gulliga och skojiga motiv, från flera populära varumärken.  

 

Spara gärna ner hela checklistan här nedan eller spana in alla våra back to school produkter genom att trycka här, så kan vi garantera att ni är 100% redo för skolstart i augusti.

 

Alla.png