Så förvandlar du trädgården till en lekplats

I dagens inlägg tipsar vi om roliga idéer och uteprodukter som förvandlar trädgården till en äventyrlig lekplats!

Självklart behöver man inte gå och köpa massor av nya produkter för att få till en uppskattad lekplats. Använd det som redan finns i trädgården och komplettera med roliga tillbehör. På vår hemsida hittar ni uteleksaker för alla åldrar och i alla prisklasser!

lekstugal_780X500.jpg

 1. Vad finns redan i er trädgård? Använd det!
  Har ni träd, buskar eller kanske till och med berg? Det här är perfekt att piffa upp med lite skojiga produkter. Ett träd kan till exempel bli en hel lekplats bara det! Häng över en sänghimmel och gör en mysig koja, häng upp en läskig repstege eller en skojig gunga.
   
 2. Gör en hinderbana
  Ligger gamla brädor och stubbar och skräpar från överblivet virke kan ni istället använda dessa för att bygga upp en klurig hinderbana på gräsmattan. Lägg ut rockringar som du ska hoppa i, placera ut en lektunnel som ska krypas igenom och har ni en studsmatta kan även denna bli en del av hinderbanan (till exempel krypa under).
   
 3. Bygg en affär
  Låt barnen öppna sig egen lilla affär i trädgården. Alla tillbehör som man kan tänkas behöva hittar du här!
   
 4. Sandslott och sandkakor!
  En sandlåda är väl ändå ett roligt måste? Att ha en plats där barnen kan bygga sina egna sandslott och sandkakor. Försök hitta en sandlåda med lock så att ni slipper få det blött av regn eller av att grannkatten gör om det till sin nya toalett. Någonting annat som kan vara bra att tänka på är att låta sandlådan stå i skuggan, och/ eller ha ett solskydd eftersom att barnen ofta kan sitta länge och bygga på sina sandiga mästerverk.
   
 5. Inred lekstugan
  Hos oss hittar du lekstugor i olika material och modeller, för både små och stora stugägare! Inred gärna stugan lite extra mysigt med gardiner, filtar, vimplar och blommor.

inred_lekstuga_780X500.jpg

 

I kollaget nedan tipsar vi om några av våra favoriter när det kommer till vår- och sommarens uteleken!
Alla uteprodukter hittar ni här!

utelek_kollage.jpg
1. BERG studsmatta 2. Kids Concept, Lektunnel 3.Hörby Bruk Gungställning 
4. Little Tikes Sandlåda, Sköldpadda 5. Smoby Rutschkana 

 

 

Innan leken drar igång, titta gärna igenom allt en extra gång så att det är stabilt och monterat som det ska.

________________________________________________

@viktoriaholmgren