Så klär du ditt barn inför kallare väder!

När kylan närmar sig gäller det att klä barnen rätt. Barnets kläder behöver anpassas efter både väder, vind och årstid men också efter barnets ålder och olika typ av aktivitet. I dagens inlägg tipsar vi därför om vad som är viktigt att titta efter när du väljer ytterplagg till ditt barn.

Nedan tipsar vi om fem saker som är bra att tänka på vid köp av ytterplagg under höst och vinter:

Reflexer
Under vinterhalvåret är det mörkt majoriteten av dygnet. Det här gör att vi blir osynliga för bilister, och därför är det väldigt viktigt att ha reflexer så att bilister har en lite större chans att se oss.

Vattenpelare
Eftersom att hösten är väldigt opålitlig i sitt väder, så kan det vara bra att titta efter vattentåliga plagg. Hur vattentåligt ett plagg är ser du av dess vattenpelare. Vattenpelare anger nämligen vattentätheten i ett plagg och sätts efter att dess material har testats. Vattenpelare är alltså ett mått och en vägledning för hur mycket väta ett visst plagg tål.

Andningsförmåga
När vi leker och rör på oss blir vi varma. I den värme som kroppen avger finns fukt. Om den här värmen inte kan ventileras ut blir barnets hud fuktig och svettig och denna fukt kommer så småningom att kyla ner kroppen. Därför är det viktigt att välja rätt material på barnen kläder. Till exempel så bör kläder av bomull helst undvikas då de lätt blir fuktiga och kyler ner kroppen.

Rymlighet
Hur mycket ett plagg kan andas beror även på hur rymliga de är. Barnen behöver kunna röra sig fritt i plagget och hålla värmen. Det är alltid bättre att tänka lagerprincipen och istället fylla på med olika lager.

Justerbara funktioner
En stor fördel när det kommer till ytterplagg för barnen är dess praktiska funktioner. Det ska vara smidigt att leka, springa runt och ta av och på sig kläderna snabbt när utomhusleken kallar. Saker som avtagbara fothällor håller både byxor och skor på plats, avtagbara och justerbara hängslen anpassar hur byxorna sitter och slutligen är resår superbra då plagget lättare anpassas smidigt utifrån just ditt barn.

Nedan följer två kollage på ytterplagg som uppfyller tipsen ovan. Plaggen är nyheter från det trendiga märket Mini A Ture och är praktiska, snygga och bekväma. Att de även är superfina skadar ju inte. 

1 - 5 år

mini a ture -1-5-år.jpg

1. Mini A Ture Hajo Jacka 2. Mini A Ture Wally Jacka 3. Mini A Ture Wisti Overall
4. Mini A Ture Wilas Termobyxa Blue 5. Mini A Ture Wilas Termobyxa Rose

6 - 10 år

mini a ture -6-10-år.jpg

1. Mini A Ture Wille Jacka Grey 2. Mini A Ture Deja Jacka Black 3. Mini A Ture Wessel Jacka Blue
4. Mini A Ture Witte Termobyxa Purple 5. Mini A Ture Witte Termobyxa Grey

Dessa tips om hur du bör klä ditt barn beror självklart även på hur kallt det är ute och om ni ska gå en lugn promenad eller ut och leka. Dock är det vanligare att klä på barnet för mycket kläder, än för lite. Skulle du vara orolig att ditt barn fryser kan du känna efter om barnet är kall i nacken eller på pannan. Är barnet för varmt klädd, känns hen varm och svettig i nacken och på bröstet. Händer och fötter är ofta kallare än övriga kroppen, men ska inte vara iskalla.

miniature_ytterkläder2_780X500.jpg

_____________________________________

frkreinevoll