Intervju med axkid: om framtiden och nya produkter!

I förra veckan var vi på besök hos Axkid i Göteborg för att prata lite om deras nya produkt Duofix samt hur deras planer ser ut för 2014. Axkid har på kort tid gjort sig kända som en svensk uppstickare inom bilbarnstolsbranschen och har sitt säte i en liten lokal i Mölndal söder om Göteborg. Tony Qvist och de andra personerna bakom Axkid har 30 års erfarenhet inom branschen, då även inom andra större företag i bilbarnstolsbranschen.

Tony Qvist, grundare av Axkid. Här på bilden ser ni även nya modellen Axkid Duofix.

Om du skulle beskriva Axkid, vad skulle du då säga?

–          Jag tycker att den slogan vi valde till företaget (Saftey shall be easy) är det som beskriver oss bäst. I grunden är det säkerheten som är i fokus och med vår erfarenhet så ville vi göra det lite enklare att ha en bilbarnstol. Därför jobbar vi alltid med att produkterna ska vara enkla att använda och smidiga att montera i bilen.

Är det därför folk väljer Axkid framför de mer etablerade märkena?

–          Det tror jag absolut. Vi har fått mycket bra feedback från kunder om hur smidiga stolarna är och de där små funktionerna vi lagt till för att göra de enklare att använda. Vi har även jobbat väldigt aktivt med att ha bra service vilket man får en del varma kommentarer om så det känns bra.

Vad har ni för planer för 2014?

–          2014 kommer bli ett jätte viktigt år för oss. Vi blir ett publikt bolag i år vilket gör att vi får in muskler för att växa, något vi behöver då vi nu finns i 16 länder och ska växa ganska kraftigt. Detta är såklart jätteroligt och samtidigt ska vi flytta vårt lager och lansera nya produkter. Fokus blir såklart att kunna ge ett ännu bättre val till våra kunder, där vi bland annat har en uppföljare till vårt babyskydd på gång utöver Duofix som snart är här.

Vad blir nytt med detta babyskydd?

–          Det blir en produkt som kommer ligga i en prisklass lite ovanför Babyfix som vi har idag. De två största punkterna som vi kan avslöja nu är att vi ska få den att fungera med Maxi-Cosi fästen, så det passar så många barnvagnar som möjligt. Nummer två är att vi lägger stort fokus på att skyddet ska ha en bra ventilation vilket vi tror många kunder efterfrågar idag.

Trevligt! Betyder detta att den ska fungera direkt med de adapterar som finns på marknaden idag?

–          Ja, inga extra adapters behövs.

Det är snart dags för Duofix att lanseras, vad kan du säga om den?

–          Den är en naturlig uppföljning av det vi har i sortimentet idag. Vi har titta över samtliga av våra produkter och gått igenom vad vi vill förbättra. Resultatet är Duofix som vi vill ska vara en stol som passar alla. Även våra kunder har varit väldigt hjälpsamma vad gäller synpunkter.

IMG_1252

Nya Axkid Duofix.

Så vad är Duofix för typ av bilstol?

–          Det är en bakåtvänd stol med helt nya Isofix-armar i grunden. Det finns möjlighet att använda den framåtvänt, något som våra andra marknader utanför Norden efterfrågar, vi rekommenderar alltid att barnet skall åka bakåtvänt så länge det går, gärna till minst fyra års ålder då det är fem gånger säkrare. Den ska vara marknadsledande i sin rymd vad gäller hur långt barnet kan vara, något vi ofta får frågor om. Vi har jobbat hårt med att få den testad och även kört många extra tester så som ADACs överkrockstester, för att kunna garantera bästa säkerhet för barnet.

IMG_1241

Duofix monterad bakåtvänd av Tony i ett bilsäte.

Du berättade tidigare de små detaljerna, några små detaljer på Duofix?

–          Ja där finns många små punkter vi har förbättrat den på. Nackkudden är nu ställbar i 7 lägen, även där från kunders önskan. Vi har bytt axelmuddar till några som är betydligt mjukare och med antiglid material, även det något som efterfrågats. Låset i det interna fempunktsbältet är helt nytt där vi gått för en mer enkel lösning för föräldern att knäppa ihop lås brickorna. En annan detalj är att knappen för att släppa spännet till bältet har placerats djupare in så att inga små fingrar kan komma in och spänna upp det. Så mycket nytt, både stort och smått.

Trevligt! När kommer Duofix att lanseras?

–          Den kommer i Mars. Vi är klara med alla tester och produktionen är i full fart. Nu gör vi alla detaljer klara med videos för montering och så vidare. Det ska bli riktigt spännande.

Du kan nu förhandsboka Axkid Duofix HÄR! Se mer från Axkid HÄR!