Påsklovstips - Utelekar

Äntligen knackar våren på dörren, overallerna tar tjänstledigt och det blir hög tid för roliga utelekar!

micki.se finns massor av tips där ni mer ingående kan se hur lekarna går till. Vi har samlat några av lekarna här.

1.Bygg en bondgård. Ut och samla byggmaterial, sedan är det bara att konstruera din egen bondgård. Bara fantasin sätter gränserna. Med naturens material bygger barnen ihop djur och hage. Ett äpple med några pinnar kan bli en lustig gris och kottarna kan bli kossor. Passar att leka själv likväl som flera stycken.

2.Par i natur. En spännande minneslek kombinerat med en upptäcksfärd i naturen/trädgården. Ett barn samlar olika saker från naturen, som de andra barnen får titta på en stund, sedan skall de försöka hitta saker som är så lika förlagorna som möjligt. När tiden är ute så får barnen jämföra sina saker med förlagorna och de som har flest saker som liknar förlagorna vinner.

3.Lekparksorientering En spännande orientering som passar de lite mindre barnen. På varje station i trädgården finns pennor och den som får flest färger på sitt papper under valfritt valda minuter vinner.

4.Trädgårdsmaraton En spännande lek för små atleter som har mycket spring i benen. Först börjar man göra upp en bana och markera start- och mållinjerna med exempelvis ett snöre. Extra kul är det om man tejpar på nummerlappar på tröjorna (som man enkelt kan göra av ritpapper).

5.Tjusig vårbukett  En lek med busiga små älgar, vitsippor och blomsterhandlare! Vitsipporna vill ju för allt i världen inte bli fångade av älgen. De får springa så fort de kan till blomsterhandlaren som är deras räddare i nöden. Om inte vitsipporna aktar sig för älgen så förvandlas de till älgar. Tillslut kan det bli många älgar och då blir det inte det enklaste att ta sig till blomsterhandlaren, som försöker samla alla blommor till en tjusig vårbukett.

 

 

 

podukterlek.jpg

 

Leksaksfordon

En stor fördel med utomuslekar är att man kan använda en rad olika leksaksfordon att ta sig fram med. Många barn lär sig cykla om våren, men för de lite mindre barnen finns flera roliga alternativ som gåbilar, lära-gå-vagnar och trelhjulingar. Här nedan är förslag på roliga leksaksfordon.

  • Den fräcka springcykeln och trehjulingen från Smoby.  
  • Maki gåbil. Gåbilen är avsedd till att användas både inomhus och utomhus. Denna bil kommer garanterat göra succé hos barnen, för vem hade inte velat ha en alldeles egen bil?
  • För de barn som precis håller på att lära sig gå så är gåvagnen populär att hålla sig fast i. Micki Lära-Gå-Vagn är en stabil och vagn som ger gott stöd när barnen tar sina första steg.

Under våren är det picknicktider och den praktiska och fina matlådan från Tilda's är perfekt för smörgåsar. En rolig matlåda som passar utmärkt att ta med på bilresan likväl som på utflykten.