Bamse fyller 50 år – fira detta med oss!

I år fyller världens starkaste björn 50 år. Bamse har fascinerat flera generationer med sitt mod, sin trygghet och sin nyfikenhet. Självklart vill vi på Jollyroom fira honom ordentligt!

Det var 1966 som vi första gången fick bekanta oss med Bamse, Skalman, Lille skutt och deras vänner. På den tiden kunde man ta del av Bamse i form av serietidningen Allers och även som svartvita filmer i SVT. Sverige tog snabbt till sig den snälla björnen och kom att bli väldigt populär bland barnen. Efter sju år kom serietidningen, som finns kvar än idag. Bamse finns sedan länge även i bokform och det finns många olika bamseleksaker.

Det finns många anledningar till varför Bamse är så populär. Han har många positiva sidor som man tilltalas av, som hans nyfikenhet, mod och att han är så trygg. Och visst är det härligt att björnar kan få vara lika snälla som de ser ut.

Tre roliga Bamseprylar till de små:

Bamse figurset från Micki är en rolig leksak som passar utmärkt till Bamsebyn. Låt Bamse äta av sin dunderhonung och kika i hans häftiga kikare! Setet innehåller Bamse, tre honungsburkar och en kikare.  

Bamse3.jpg

Bamse kaffeservervis porslin  är en härlig och färgglad servis med Bamse tema. Duka med Bamse och hans vänner på ditt kalas och du kommer känna dig som i Bamses värld. Porslinet tål maskindisk, innehåller totalt 11 delar och passar utmärkt för att duka fram vid alla tillfällen.

porslin.jpg

Bamse resväska är en perfekt liten väska till alla favoritleksaker på resan. Den här fina väskan är tillverkad av papp och har ett metallhandtag som är i nickelfritt stål.
Fler produkter med Bamse hittar du på Jollyroom.se.

 

 

Källa: http://www.dn.se/dnbok/50-arsfest-for-varldens-starkaste-bjorn/