topp.jpg

 

Första barnet guide

Det är mycket att tänka på innan det är dags för förlossning. Babyn kommer att vara det absolut viktigaste i ert liv från den minut att den föds och det handlar om att lära känna varandra och den nya situationen. Vissa saker kan vänta medan andra saker är av karaktären "must have" när barnet väl kommer. För att ni ska kunna njuta av den första tiden tillsammans har vi sammanställt en guide för er som vill ha lite hjälp på traven inför första barnet.

Tips och saker att tänka på innan bebisen kommer:

 

Packa_väskan_KLAR.jpg

1. Packa gravidväskan

Packa en väska att ta med till sjukhuset. Det kan bli bråttom i väg och det kan vara skönt att slippa tänka på det när det är dags. Packa efter eget tycke men saker som kan vara skönt att ha med är blöjor, en amningsbehå och lite babykläder.

Mysig_sängplats_KLAR.jpg

2. Förbered en mysig sovplats

Förbered en mysig sängplats åt bebisen. Det kan vara en egen sovhörna i en vagga eller spjälsäng. Eller ett mysigt babynest för den lille i sängen.

 

Sköta_plats_KLAR.jpg

3. Skötplats för din bebis

Förbered en säker och funktionell skötplats med skötbord, skötbädd, blöjor, blöjhink och skötselartiklar. Ett hett tips är att ladda upp med mycket blöjor hemma då det kan vara skönt att slippa ta sig ut för att handla nödvändigheter den första tiden.

Bada_din_bebis_KLAR.jpg

4. Bada din bebis

Det första badet med bebisen kan vara en lite spänd och ovan upplevelse. Bebisen kan vara hal, brista ut i skrik och det skvätter vatten överallt. När det är tid för första badet är det därför skönt att vara förberedd. A och O är att tänka på vattentemperaturen som ska ligga runt 37 grader. Ett mycket uppskattat tips är att införskaffa en badtermometer. Och kom ihåg att övning ger färdighet!
 

 

Första_barnet_kit.jpg

5. Första barnet kit

Det kan vara väldigt förvirrande med allt nytt som plötsligt behövs till den nya bebisen. Vad är livsviktigt och vad kan man vänta med tills längre fram? Längre ner på sidan följer tips på lite praktiska prylar att ha klart när bebisen väl kommer hem.

Första_barnet_kit_KLAR.jpg

6. Till föräldrarna

Ett tillskott till familjen betyder också ett nytt behov av produkter som man inte visste att man behövde. Vi har samlat tips på sådant som underlättar vardagen för de nyblivna föräldrarna.

 

Amning_KLAR.jpg

7. Att amma eller inte amma?

Innan bebisen kommit kan det vara bra att fundera över hur ni vill göra med amning. Om du vill amma ditt barn kan det vara bra att förbereda med diverse amningsprodukter, en skön amnings-bh och amningskläder för att underlätta amningen.

forbered.jpg

8. Var förberedd

Tänk på att vara redo för hemfärden från sjukhuset. Ska ni gå en bit så behöver ni fixa en barnvagn till dess. Åker ni bil så behöver ni ett babyskydd till bebisen när den färdas i bilen.

 

Checklista: de nödvändigaste produkterna för den första tiden

För att inte drunkna i produkter att handla till din bebis har vi sammanställt en checklista med de absolut viktigaste produkterna för de första månaderna tillsammans med din bebis.

Ska du göra ett inköp till första barnet, så har vi många olika startpaket till förmånliga priser. Startpaketen hittar du här!

Skriv gärna ut en checklista, så kan det vara lättare att hålla koll på vad som ska inhandlas. Hitta vår stora checklista här för utskrift.

Vill du ha mer tips eller har du frågor? Kontakta gärna våra experter på kundservice@jollyroom.se | 031-310 00 00

Produkten har lagts i kundvagnen
Produkterna har lagts till i varukorgen