Vårt ansvar

Engagemang

engagemang.jpg

Rosa Bandet

I oktober hade Jollyroom kampanjen ”Rosa oktober” i kampen mot cancer där Jollyroom skänkte 50 000kr till Bröstcancerförbundet. I samband med kampanjen publicerades ett inlägg på Jollyrooms Facebook sida där följarna uppmuntrades att dela inlägget och att Jollyroom i gengäld skänkte en tia för varje delning.

Ronald McDonald Hus – Huddinge

Jollyroom har under 2018 sponsrat med produkter till lekrummet hos Ronald McDonald Hus i Huddinge. Detta för att de boende familjerna ska få ett lekfullt rum att ha roligt tillsammans i.

Dansa för små hjärtan – Hjärt- och lungfonden

Jollyroom har till discot Dansa för små hjärtan sponsrat med stjärnvinsten till en tävling som hålls under discot. Dansa små hjärtan hålls en gång per år där alla pengar som samlas in oavkortat skänks till Hjärt- och lungfonden och forskningen för barn med medfödda hjärtfel.

Barnfonden

En skola ska vara en trygg plats på barnens villkor. Jollyroom och Barnfonden har inlett ett tvåårigt samarbete där Jollyroom är huvudpartner för att bidra till just detta. Här kan du läsa mer om vårt samarbete med Barnfonden. 

barnfonden.jpg

Shubi Gemo-skolan i distriktet Dugda ligger tre timmars bilfärd från huvudstaden Addis Abeba. Här går 753 elever, klassrummen är överfulla och miljön är allt annat är barnvänlig. Böcker och annat skolmaterial är en bristvara och det lilla som finns är ofta gammalt och slitet.

Skolorna som Barnfonden arbetar med i Etiopien är ofta i stort behov fler lärare, skolmaterial och en tryggare miljö. Några av fokusområdena på projektet på Shubi Gemo-skolan är:

  • Bygga 4 nya klassrum
  • Installera elektricitet och regnvattenbehållare för att eleverna ska kunna sköta sin hygien
  • Möblera klassrummen på ett barnvänligt vis med bänkar, tavla, stolar och bord
  • Bygga toaletter och utbilda både barn och skolpersonal i hygien och sanitet

Vi installerar inte bara toaletter utan vi ser till att de används ordentligt. Därför utbildar vi både lärare och elever om vikten av vatten, sanitet och hygien. De får lära sig om varför det är viktigt att tvätta händerna, använda tvål och att ta hand om sin hygien.

De nya toaletterna på skolan kommer att vara separata och även på olika delar av skolan. Detta är särskilt viktigt för flickor efter de annars undviker att gå på toaletten eller att komma till skolan när de har mens.